ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Διατροφή και οστική υγεία
16582
post-template-default,single,single-post,postid-16582,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5

Διατροφή και οστική υγεία

Οι διατροφικές συνήθειες και η σχέση του ατόμου με την τροφή είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία των οστών, μυών και των αρθρώσεων. H ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης και των μυοσκελετικών ανωμαλιών μέσω προαγωγής της παραγωγής και διατήρησης των οστών. Αντίθετα αν κάποιος δεν ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή, δεν λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, θέτει εαυτόν σε μεγαλύτερο κίνδυνο για νόσους των οστών, μυών και αρθρώσεων.

Αλλά ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να λαμβάνει κανείς για να προάγει την σκελετική του υγεία, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης τους;

Δυο από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά είναι το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Το ασβέστιο συμβάλλει στην δόμηση του οστίτη ιστού (τα οστά έχουν το 99% των αποθεμάτων ασβεστίου του σώματος). Η βιταμίνη  D είναι το κλειδί για την απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα.

Πέρα όμως από το ασβέστιο και την βιταμίνη D υπάρχει πλήθος θρεπτικών συστατικών , βιταμινών και μετάλλων που συμβάλλουν στην διατήρηση και προαγωγή της σκελετικής υγείας.